Sterrentuin Leiderdorp

Locatie Leiderdorp
Grootte 2.000 m2
Oplevering 2020

HET ONTWERPLOKAAL ontwerpt een nieuw interieur voor de Sterrentuin in Leiderdorp.

Het multifunctionele centrum huisvest onder andere een bibliotheek, theater, maatschappelijk werk, Centrum voor jeugd en gezin, museum en werkplekken voor de gemeente.

Een grondige renovatie van het 12 jaar oude pand was nodig om de gebruikers en bezoekers zich weer prettig te laten voelde in onder andere het atrium.

Door het ontwerp is een aangename sfeer gecreëerd waar men zich welkom voelt. In o.a. het centrale atrium is dit gedaan d.m.v. lichte en warme materialen, planten en mos op wanden en sfeervolle verlichting.

Er zijn verder maatwerkmeubels ontworpen voor in het atrium en de bibliotheek. Verrijdbare boekenkasten, uitgifte-/ inname meubel, en ontvangstbalie zijn voorbeelden hiervan.

De gebruikers hebben hun enthousiasme al uitgesproken over het nieuwe interieur, en ze kunnen niet wachten om alle bezoeker weer te mogen verwelkomen.

In samenwerking met: Gemeente Leiderdorp (opdrachtgever), Constructif (aannemer), Stramien (bouwkundig ontwerp)  Westvast (projectmanagement), Kroone lighting (verlichting), Blokland interieurbouw (maatwerkmeubels)

Fotografie: Saskia Bruijns